Comunicate de presa

Campionatul de fotbal pentru adolescenți și tineri din sistemul de protecție specială, organizat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, s-a desfășurat în data de 27 aprilie 2024 la Sala Polivalentă „Chaunsey Hardy” din Giurgiu. Echipe reprezentând direcțiile de asistență socială și protecția copilului din județele Giurgiu, Călărași, Telorman și Prahova au jucat meciuri cu durata de câte 30 de minute, buna desfășurare a acestora conform regulamentelor sportive fiind asigurată de Asociația Județeană de Fotbal.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu a avut inițiativa organizării unui campionat de fotbal pentru adolescenți și tineri aflați în plasament de tip rezidențial. În acest sens, D.G.A.S.P.C. Giurgiu a trimis, în cursul lunii aprilie 2024, invitații către direcții generale de asistență socială și protecția copilului din mai multe județe ale țării și municipiul București.

În data de 24 aprilie 2024, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu în calitate de Promotor de proiect, împreună cu partenerii săi, Fundația Estuar și Asociația Four Change, anunță închiderea proiectului ” Servicii integrate pentru grupuri vulnerabile – o punte pentru dezvoltarea comunităților locale”

DGASPC Giurgiu implementează începând cu data de 08.01.2024 proiectul ,,Centru de Zi pentru adulți în județul Giurgiu”. Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 13 – Reforme sociale din PNRR - ȚINTA 396, I2 Reabilitarea, renovarea și dezvoltarea infrastructurii sociale pentru persoane cu dizabilități Apel Dezvoltarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități.

Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități din județul Giurgiu este unul din cele 40 de centre de zi pentru persoane cu dizabilități și persoane vârstnice care vor fi finanțate în perioada următoare prin bugetul alocat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR); evenimentul de semnare a contractelor a avut loc la sediul Guvernului României în data de 08 ianuarie 2024, unde au fost prezenți reprezentanții comunităților locale admise în cadrul apelurilor de proiecte.

Moș Nicolae a venit și la copiii și tinerii aflați în plasament de tip rezidențial în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu. Astfel, în seara de 5 decembrie 2023, Moș Nicolae a adus dulciuri pentru 108 copii și tineri din casele de tip familial, apartamente și Complexul de Servicii Sociale, structuri din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu.

40 de copii aflați în plasament în structuri rezidențiale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu au participat în data de 28 noiembrie 2023 la o întâlnire cu reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane (Centrul Regional București) și Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Giurgiu, structură teritorială a Agenției Naționale Antidrog. Scopul întâlnirii a fost informarea copiilor din sistemul de protecție specială cu privire la consecințele consumului de droguri și traficul de persoane

Un centru de zi pentru adulți cu dizabilități va fi înființat în municipiul Giurgiu, județul Giurgiu; în data de 30 octombrie 2023 a fost acceptată finanțarea proiectului ”Centru de zi pentru adulți în județul Giurgiu”. Acordarea finanțării de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale se face prin bugetul alocat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), valoarea totală a finanțării nerambursabile a proiectului fiind de 3.962.676, 94 lei.