20 Septembrie 2022

4

ANIVERSARE LA CENTRUL PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE DIN HOTARELE

Cea mai în vârstă doamnă instituționalizată în centrele din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu a împlinit în data de 19 septembrie 2022, vârsta de 100 de ani.

Doamna Maria a fost sãrbãtoritã la începutul acestei săptămâni în Centrul pentru persoane vârstnice din localitatea Hotarele de salariații și beneficiarii de servicii sociale din acest centru, acolo unde a fost organizată o masã festivã în cinstea aniversãrii.

La împlinirea unui secol de viațã, doamna Măriuca, așa cum este alintată în căminul în care locuiește de  doi ani, a primit un tort din partea salariaților. Urãrile de bine și sãnãtate din partea vârstnicilor și salariaților din  cămin au creat o atmosferă emoționantă, în care și-au spus cuvântul duioșia  și  respectul.

Centrul pentru persoane vârstnice din Hotarele a fost dat în folosință în decembrie 2017. Este pentru prima dată când sărbătorim aniversarea unei persoane instituționalizate care a împlinit un secol de viață. Pentru că  noi, aici, salariați și vârstnici, suntem ca într-o familie, suntem importanți unii pentru ceilalți iar ziua de 19 septembrie 2022 a  fost o zi specială. Pentru noi este o încă o ocazie de a demonstra că le suntem alături, iar bucuriile lor sunt și ale noastre.Ne dorim ca și ceilalți  beneficiari de servicii sociale din centru, cei mai mulți având vârste de peste 80 de ani, să depășească vârsta de 100 de ani”, a declarat Marina Ceadârgeanu, șef al     centrului pentru persoane vârstnice  Hotarele.

              D.G.A.S.P.C. Giurgiu

2

ÎN LOCALITATEA COMANA, JUDEȚUL GIURGIU, A AVUT LOC O ÎNTÂLNIRE DE LUCRU A DIRECTORILOR D.G.A.S.P.C. DIN ȚARĂ

      

       În comuna Comana, județul Giurgiu, a avut loc în perioada 15-16 septembrie 2022 o întâlnire de lucru la care au participat directori ai Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din întreaga țară. Evenimentul a fost organizat de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, cu asistența tehnică oferită de UNICEF România.

       Întâlnirea a prilejuit participanților analizarea stadiului în care se află în prezent sistemul de protecție specială și prezentarea dificultăților cu care Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului se confruntă în prezent, atât ca efect al pandemiei cât și ca urmare a actualului context economico social puternic afectat de factori externi, precum conflictul armat din Ucraina.

     Au fost discutate soluțiile ce pot fi avute în vedere pentru depășirea dificultățile cu care se confruntă sistemul de protecție a copilului, precum și prioritățile și perspectivele în domeniul protecției drepturilor copilului.

     De asemenea, temele de dezbatere ale reuniunii la care au participat directorii  Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din țară, reprezentanții  Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, președinta Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, d-na Elena Tudor, au prilejuit  discuții și analize legate de strategia națională pentru protecția și promovarea drepturilor copilului, finalizarea procesului de dezinstituționalizare, standarde de cost precum și legea privind prevenirea separării copilului de familie, prin care vor stabili norme clare pentru intervenția autorităților în cazul copiilor și a familiilor în situații dificile.

                                                D.G.A.S.P.C. Giurgiu

16 Septembrie 2022

c

DONAȚIE PENTRU PERSOANELE VÂRSTNICE DE LA CENTRUL DIN LOCALITATEA HOTARELE

    

Centrul pentru persoane vârstnice din localitatea Hotarele a primit în această săptămână o donație constând în alimente în valoare de 8000 de lei, cu sprijinul Asociației Maria Holtzhauser.

În acest cămin, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, sunt instituționalizați  29 de vârstnici,  având vârste cuprinse între 65 și 99 de ani. Chiar dacă în prezent căminul nu este ocupat la capacitatea maximă, donația este binevenită, la fel ca și celelalte donații oferite de această organizație nonguvernamentală care, în ultimii ani, a acordat sprijin constant persoanelor vârstnice instituționalizate  în acest cămin .

Bunicii de la minul din Hotarele sunt cei de care nu uităm niciodată, la fiecare acțiune având sprijinul voluntarilor  și a unor sponsori generoși. De această dată, sponsor a fost Kaufland România iar  coordonator de proiect a fost Olivia Pamfil, unul din voluntarii Asociației noastre. Ne bucurăm de fiecare dată când  putem să ajutăm”, a declarat Maria Holzhauser.

Conducerea D.G.A.S.P.C. Giurgiu adresează mulțumiri tuturor persoanelor implicate în această acțiune caritabilă.

 

 

 D.G.A.S.P.C. Giurgiu

02 Septembrie 2022

a

Ghiozdane si rechizite pentru copiii de la Complexul de Servicii Sociale Giurgiu

      

Copiii aflați în plasament în Complexul de Servicii Sociale Giurgiu din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului au primit în data de 01 septembrie 2022 ghiozdane și rechizite, în cadrul unei acțíuni ce a avut loc la Biserica Buna Vestire din Giurgiu. În data de 01 septembrie 2022, preotul  Georgian Tudor i-a invitat la  biserică pe copiii beneficiari de măsură de protecție specială la Complexul de Servicii Sociale, unde, alături de alți copii din comunitate, au primit acest sprijin binevenit înainte de începerea cursurilor școlare. De asemenea, copiii au fost felicitați pentru rezultatele bune la învățătură, preotul subliniind importanța pe care o are educația în viața fiecăruia

În Episcopia Giurgiului, prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Ambrozie, se desfășoară în această perioadă mai multe activități dedicate copiilor și tinerilor aflați în fața unui nou an școlar. Activitatea de astăzi a reunit eforturile enoriașilor, ale Asociației Viitor pentru tineri, la care s-au alăturat reprezentanți ai Poliției de Frontieră Române. Mulțumim lui Dumnezeu pentru toate, dar și pentru implicarea activă a celor care au reușit astfel să dea un strop de încredere și bucurie micuților invățăcei, a declarat preotul Georgian Tudor.

Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu adresează mulțumiri tuturor persoanelor implicate în această acțiune caritabilă, pentru altruism și bucuriile aduse copiilor.

 

                                       D.G.A.S.P.C. Giurgiu

15 August 2022

1.

LA GIURGIU A FOST ÎNFIINȚAT CENTRUL DE CONSILIERE PENTRU AGRESORI

     

     

       În cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu a fost înființat Centrul de consiliere pentru agresori. Acest serviciu social  are drept scop furnizarea de servicii complexe agresorilor familiali, în vederea corectării comportamentelor agresive și pentru a sprijini reabilitarea și reinserția socială a acestora.        

Centrul de consiliere pentru agresori din cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu a primit în data de 9 iunie 2022 licență de funcționare provizorie (pentru un an), urmând să fie  realizate demersurile în vederea licențierii acestui serviciu social.

       Centrul de consiliere pentru agresori este un centru de zi care este situat în muncipiul Giurgiu, strada 1 Decembrie 1918, nr. 83, acesta fiind înființat ca urmare a  Protocolului de colaborare încheiat între Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Barbați, Consiliul Județean Giurgiu și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu.

      Activitățile care se vor desfășura la nivelul centrului sunt: consiliere psihologică, socială și juridică; consiliere în vederea asigurării și facilitării accesului agresorilor la tratamente psihologice, psihiatrice, de dezalcoolizare sau de dezintoxicare; activități de reabilitare și reinserție socială; consiliere și mediere a conflictului pentru membrii familiei (victimă, agresor, copii, după caz), în vederea depășirii situațiilor de risc. Serviciile acordate în centru sunt gratuite.

      Cazurile vor fi referite centrului din partea altor structuri, instituții sau organizații; de asemenea, pot beneficia de serviciile sociale oferite agresorii familiali pentru care instanța jucătorească a dispus în sarcina agresorului măsura de a beneficia de serviciile furnizate de centru.

        Centrul pentru agresori din cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu și alte șapte centre pentru agresori, existente în cadrul direcțiilor generale de asistență socială și protecția copilului din țară, au fost înființate în cadrul proiectului predefinit “Sprijin pentru implementarea Convenției de la Istanbul în România”, implementat la nivel național de Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați și finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021 în cadrul Programului “Justiție”, gestionat de către Ministerul Justiției din România în calitate de Operator de Program.

       Proiectul este finanțat de Regatul Norvegiei prin Granturile Norvegiene. Valoarea grantului acordat proiectului este 2.500.000 de euro. Obiectivul proiectului este sprijinirea autorităților române în adoptarea unei abordări coordonate pentru tratarea provocărilor reprezentate de punerea în aplicare a Convenției de la Istanbul, vizând reducerea violenței în familie și a violenței împotriva femeilor prin facilitarea schimbului de bune practici cu instituții norvegiene relevante, cu experiență în domeniul violenței în familie și a violenței împotriva femeilor.

 

D.G.A.S.P.C. Giurgiu

cds

ACTIVITĂȚI RECREATIVE

Împreună spre mai bine” este tema acțiunii ce a avut loc în data de 27 iulie 2022 la Colegiul Național Ion Maiorescu, acțiune la care au participat un grup de copii din sistemul de protecție specială și 11 elevi ai Colegiului Național Ion Maiorescu și altor două licee din Giurgiu.

D.G.A.S.P.C. Giurgiu 28 Iulie 2022

În cadrul acestei acțiuni, participanții au fost implicați în activități interactive, jocuri de grup și de cunoaștere, copiii fiind încurajați să comunice în interiorul grupurilor și să se exprime.

Maria Mihaela Răduț, elevă a Colegiului Național Ion Maiorescu, a avut această inițiativă; ca urmare  a participării, în cursul acestei luni, la tabăra Camp Kennedy organizată de American Councils într-o localitate din județul Dâmbovița, ea a dorit, cu ajutorul colegilor, să transmită unui grup de copii din sistemul de  protecție specială cunoștințe care să îi ajute să se integreze mai bine în societate. Acțiunea s-a bucurat și de sprijnul d-nei psiholog Mihaela Leocă, care a ajutat participanții să își dezvolte abilități de comunicare în interiorul grupului.

Acțiunea s-a încheiat cu oferirea de diplome de participare copiilor și exprimarea dorinței celor implicați în derularea acestor activități de a se revedea și socializa.

D.G.A.S.P.C. Giurgiu 28 Iulie 2022

j

TELEVIZOARE ȘI APARATURĂ ELECTROCASNICĂ PENTRU STRUCTURILE REZIDENȚIALE DIN CADRUL D.G.A.S.P.C. GIURGIU

Cele trei cămine pentru persoane vârstnice precum și două centre pentru persoane adulte cu dizabilități din cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu au primit în aceste zile televizoare cu diagonală mare a ecranului, ca urmare a sprijinului oferit de o firmă de telecomunicații.

De asemenea, tot în această săptămână, casele de tip familial pentru copii, centrele pentru persoane adulte cu dizabilități  din  municipiul Giurgiu și localitatea Oinacu și căminele pentru persoane vârstnice din Oncești, Mironești și Hotarele au primit mașini de spălat rufe, aragaze, frigidere sau alte obiecte electrocasnice, ca urmare a sposorizării acordate în cursul lunii trecute de către  Compania de transport petrolier CONPET s.a..

Am ținut cont de faptul că persoanele vârstnice au acuitate vizuală scăzută, am  fost receptivi la dorințele lor și astfel televizoarele sunt binevenite pentru că vin în întâmpinarea nevoilor acestora; de asemenea aparatura electrocasnică vine în sprijinul personalului care desfășoară activități administrative în cadrul structurilor respective. Mulțumim tuturor celor implicați pentru sprijinul acordat beneficiarilor și personalului structurilor rezidențiale din cadrul instituției”, a declarat directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, Gheorghe Paraschiv.

.

D.G.A.S.P.C. Giurgiu 20 Iulie 2022

2..

CONCURS DE PESCUIT SPORTIV ORGANIZAT PENTRU COPII ȘI TINERI

     

       Un concurs de pescuit sportiv la care au participat aproximativ 40 de copii și tineri aflați în plasament în șase case de tip familial, structuri rezidențiale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, s-a desfășurat sâmbătă, 4 iunie 2022, în localitatea Izvoarele, județul Giurgiu.

       Evenimentul a fost organizat de Asociația Pescar Sportiv din București și SC Piscicola Sport SRL, care administrează bazinul piscicol Izvoarele; copiii și tinerii participanți, având vârste cuprinse între 12 și 22 de ani, sunt beneficiari de măsură de protecție specială în casele de tip familial Sfântul Ioan, Soarele, Daniela, Constantin, Teodora și Casa Albastră. Transportul și toate cheltuielile legate de acest eveniment au fost asigurate de organizatori, cu sprijinul mai multor sponsori.

        Competitorii  s-au întrecut în a prinde cât mai mult pește, toți au primit diplome de participare iar cei clasați pe primele locuri au primit premii constând în undițe pentru pescuit. A fost o zi frumoasă pentru toți participanții, în care distracția și voia bună și-au spus cuvântul. Micul dejun și prânzul,  mese copioase servite la iarbă verde, micile daruri care le-au fost oferite,  competiția și  bucuria de a participa la o activități  sportive în aer liber  au făcut ca ziua  să fie relaxantă și pe placul partipanților.

         Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu adresează mulțumiri organizatorilor și sponsorilor pentru inițiativă și organizarea acestei acțiuni, care a adus bucurii copiilor și tinerilor  participanți. 

 

D.G.A.S.P.C. Giurgiu

c
a

EXCURSIE LA BUCUREȘTI CU OCAZIA ZILEI DE 1 IUNIE

        Cu ocazia zilei de 1 Iunie, Grupul Oamenilor de Bine (grup de giurgiuveni constituit prin intermediul rețelelor de socializare) și Asociația Dar Autentic au  organizat în data de 28 mai 2022, o excursie la București la care au participat 48   copii  aflați în plasament în case de tip familial și Complexul de Servicii Sociale, structuri din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu.

       Astfel, în capitala țării, copiii au avut ocazia să vizioneze un film la Mall și să le fie servite prânzul și cina la două fast- food-uri; de asemenea, cu sprijinul Parohiei Buna Vestire din Giurgiu  au vizitat catedrala Mântuirii Neamului și Muzeul Satului. Transportul copiilor la București a fost asigurat de Parohia Buna Vestire și Direcția Generală de Asistența Socială și Protecția Copilului Giurgiu. “Atunci când de unim, visele prind aripi! Am dorit să sărbătorim în acest fel Ziua Copilului și sunt mulțumită că am avut alături atât de mulți oameni de bine care au contribuit la reușita acestei zile”, a declarat doamna Mihaela Covțun, inițiatoarea acestei acțiuni.  

       Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu adresează mulțumiri tuturor persoanelor implicate în această acțiune, pentru  bucuriile aduse copiilor.

 

D.G.A.S.P.C. Giurgiu

26 Mai 2022

20220525_141332
gd
bvcccc

ÎNDRĂGITUL SOLIST DE MUZICĂ POPULARĂ GELU VOICU A CÂNTAT PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE INSTITUȚIONALIZATE LA CENTRUL DIN HOTARELE

       La Centrul pentru persoane vârstnice din localitatea Hotarele, judeţul Giurgiu, a fost organizat miercuri, 25 mai 2022, un spectacol de muzică populară,  la care  spectatori au fost  beneficiarii de servicii sociale și  personalul din acest cămin. De asemenea, au fost invitați să participe și elevi  din clasele a III-a și a IV-a  de la Școala Gimnazială din localitatea Hotarele.

        Cântecele interpretate de îndrăgitul solist Gelu Voicu, acompaniat de Aurel Lăutaru, Cristi Duinea și Ionel Pascu, membri ai Tarafului Lăutarii din Teleorman, i-au încântat pe spectatori; de asemenea, momente de bună dispoziție au fost aduse de Ansamblul folcloric Năframa, prin frumoase dansuri populare, iar solista de muzică populară Cristina Maria Nicolae a intrepretat  cântece din mai multe zone ale țării, apreciate de cei prezenți.

         Inițiativa organizării acestui  eveniment aparține Asociației Maria Holtzhauser, cu sprijinul mai multor persoane și  firme  care au dorit să se implice  pentru  a  le  face o bucurie persoanelor vârstnice și copiilor; pe lângă muzică, dans și voie bună, spectatorii au primit și o masă câmpenească din care nu au lipsit aperitivele savuroase; fripturile,  micii și cârnații au fost  pregătiți la grătar de Liviu Ancuța, alias Grataragiul,  acesta și echipa sa asigurând totodată și sonorizarea momentelor artistice. De asemenea, persoanele vârstnice instituționalizate au primit și torturi, doamna Maria Holtzhauser  având inițiativa  aniversării vârstnicilor din cămin născuți în luna mai iar personalul centrului a pregătit pentru musafiri dulciuri de casă. Toți cei 33 de vârstnici aflați în cămin, având vârste cuprinse între 65 și 99 de ani, au primit și mici daruri iar elevii prezenți la eveniment  le-au dăruit obiecte decorative confecționate de ei.

         “Am reluat, după mai bine de 2 ani, seria spectacolelor de suflet de la Centrul din Hotarele. Mă bucur că am revenit și vreau să le mulțumesc pentru promptitudine și  generozitate tuturor  persoanelor și firmelor care au susținut prin donații organizarea acestui eveniment. De asemenea doresc să le mulțumesc  și  oamenilor cu suflet mare  care și-au rupt din timpul lor pentru a fi prezenți astăzi aici; cei care au interpretat cântece sau au dansat, cei care au asigurat sonorizarea, cei care s-au ocupat de  preparatele la grătar și din bucătarie, s-au implicat benevol și cu mult entuziasm în organizarea acestei acțiuni  și mă bucur că toți spectatorii, indiferent de vârstă,  au fost mulțumiți”,  a declarat doamna Maria Holtzhauser.

            Conducerea Direcţiei Generale de Asistență Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu, instituţie în subordinea căreia se află căminul pentru persoane vârstnice din localitatea Hotarele, adresează mulţumiri tutoror celor implicați în susținerea și organizarea acestui eveniment, desfășurat  în beneficiul persoanelor vârstnice instituționalizate.

     Denisa Cristescu
Consilier D.G.A.S.P.C. Giurgiu

 

05 mai 2022

a

DONAȚIE PENTRU COPIII DIN CENTRELE D.G.A.S.P.C. GIURGIU

   

        Sute de obiecte vestimentare și sute de perechi de încălțăminte destinate copiilor din casele de tip familial și Complexul de Servicii Sociale, structuri rezidențiale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, au fost donate în data de 3 mai 2022 de Parohia Buna Vestire din Giurgiu și Asociația Viitor pentru tineri. “

          Aceste donații se înscriu în cadrul proiectului Dăruind vei dobândi. În discuțiile cu voluntarii am stabilit să aducem aceste daruri inainte de Paște iar iată că Dumnezeu a avut alte planuri și le-am dăruit acum, pentru că sunt nevoi tot timpul anului, nu numai de sărbători. Cu drag și bucurie duhovnicească dăruim copiilor din centrele D.G.A.S.P.C. hăinuțe si încălțăminte”, a declarat  Georgian Tudor, preot paroh al Bisericii Buna Vestire din Giurgiu.

         Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu adresează mulțumiri tuturor persoanelor implicate în această acțiune caritabilă, pentru altruism și bucuriile aduse copiilor.

 

Denisa Cristescu
Consilier D.G.A.S.P.C. Giurgiu

05 mai 2022 

04 mai 2022

3

ACȚIUNE CARITABILĂ

   

Polițiști din cadrul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual- Biroul Teritorial Giurgiu au donat de curând o mașină de spălat rufe Centrului pentru persoane vârstnice Mironești și un cuptor cu microunde casei de tip familial Daniela, structuri rezidențiale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu.

Nu este prima acțiune de acest fel derulată de polițiști din cadrul SNPPC- Biroul Teriorial Giurgiu în sprijinul structurilor rezidențiale din cadrul Directiei Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu iar donațiile sunt binevenite având în vedere faptul că în cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu beneficiază de servicii sociale în structurile rezidențiale un număr mare de beneficiari.

 Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu adresează mulțumiri tuturor persoanelor și instituțiilor care desfășoară acțiuni caritabile, pentru implicarea socială în sprijinirea beneficiarilor structurilor rezidențiale din cadrul instituției.           

 

 

Denisa Cristescu
Consilier D.G.A.S.P.C. Giurgiu

04 mai 2022 

21 aprilie 2022

2

ACȚIUNE CARITABILĂ

      13 case de tip familial din municipiul Giurgiu și Centrul pentru persoane vârstnice din localitatea Oncești, structuri rezidențiale aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, vor primi sâmbătă, 23 aprilie 2022, vizita unui grup de giurgiuveni inimoși, însoțiți de reprezentanți ai Asociației Dar Autentic.
Cu o zi înainte de sărbătoarea Paștelui, aceștia le vor aduce celor 131 copii aflați în plasament de tip rezidențial în casele de tip familial și celor 31 persoane vârstnice instituționalizate în centrul din Oncești, torturi, cozonaci, produse de patiserie și sucuri. La rândul lor, copiii talentați din casele de tip familial se pregătesc pentru primirea oaspeților confecționând obiecte decorative pe care le vor dărui celor care îi vor vizita.
Aceste activități sunt susținute de oameni minunați, uniți într-un grup, “Grupul oamenilor de bine”. Nu ne cunoaștem fizic toți, dar am derulat multe activități împreună, uniți doar de dorința de a face bine. De când ne-am alăturat în această formulă am derulat mai multe acțiuni caritabile și nu ne vom opri aici. Le mulțumesc acestor oameni altruiști, cu principii sănătoase, solidari, pentru implicare. Oricine dorește poate veni alături de noi!”, a declarat doamna Mihaela Covțun, inițiatoarea acestei acțiuni caritabile.
Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu adresează mulțumiri tuturor celor implicați în această acțiune, pentru altruism și generozitate.

Denisa Cristescu
Consilier D.G.A.S.P.C. Giurgiu

21 aprilie 2022 

20 Aprilie 2022

J

LA SLUJBA DE ÎNVIERE OFICIATĂ LA CAPELA CENTRULUI PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE MIRONEȘTI VOR PARTICIPA ȘI ENORIAȘI DIN SAT

   

      Localnicii din satul Mironești, comuna Gostinari, vor avea ocazia în acest an să participe la slujba de Înviere oficiată la capela din curtea Centrului pentru persoane vârstnice Mironești, structură rezidențială din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu.
Pentru că la biserica din satul Mironești, clădire monument istoric, se fac lucrări de restaurare, acest lăcaș de cult fiind închis, enoriașii din satul Mironești vor avea posibilitatea să participe la slujba ce va fi organizată în noaptea de Înviere la capela amplasată în curtea Centrului pentru persoane vârstnice. Slujba va fi oficiată de preotul Centrului, Alexandru Grigore.
Pentru că pe lângă persoanele vârstnice instituționalizate, la slujbă vor fi prezenți și enoriași din sat, au fost făcute pregătiri pentru ca spațiile exterioare ale acestei structuri rezidențiale să fie adecvate unui număr de persoane mai mare decât în mod obișnuit.
“ Este o bucurie pentru noi faptul că putem oferi această posibilitate localnicilor, este pentru prima dată când la slujba de Înviere oficiată la această capelă partipă și enoriași din sat. Suprafața curții Centrului Mironești este foarte mare, 13 000 de metri pătrați, așa că suntem bucuroși de oapeți. De câteva zile ne pregătim pentru a-i întâmpina așa cum se cuvine, prin amenajarea spațiilor exterioare de lângă capelă. Cu implicarea preotului Alexandru Grigore, ne-am organizat pentru a înlocui gresia de la intrarea în acest lăcaș de cult, plantarea de flori, suplimentarea mijloacelor de iluminat și instalarea unui cort, pentru a fi pregătiți în eventualitatea unor condiții meteorologice nefavorabile. De-a lungul anilor, am avut o colaborare foarte bună cu preoții din zonă. Cu atât mai mult ne bucurăm că și Centrul Mironești poate veni astfel în sprijinul localnicilor care vor să participe la slujba de Înviere oficiată în satul lor; Centrul este deschis spre comunitate și aceasta reprezintă o ocazie de a promova contactele sociale, de a facilita comunicarea beneficiarilor cu membrii acesteia”, a declarat Daniela Stănescu, șef al Centrului pentru persoane vârstnice Mironești.

Denisa Cristescu
Consilier D.G.A.S.P.C. Giurgiu